ΣΥΝ-ΘΕΣΗ 2018

ΣΥΝ-ΘΕΣΗ 2018

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΣΥΝ-ΘΕΣΗ | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου διοργανώθηκε από το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης στις 23 – 25 – 25 Νοεμβρίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και την Αστική Σχολή Κατερίνης (παλιό 1ο Δημοτικό σχολείο).

Περισσότεροι από 60 νέοι του Δήμου (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και μη) ηλικίας 16 – 23 ετών συμμετείχαν στη διαδικασία, αντάλλαξαν απόψεις και εξοικειώθηκαν με τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των θεσμών τοπικής δημοκρατίας και αυτοδιοίκησης. Μέσα από τις συνεδριάσεις των τριών Επιτροπών (Επιτροπή Οικονομικών, Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Προβολής, Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού) και τη συνεδρίαση της Ολομέλειας οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή και συζήτησαν θέματα όπως: η εγκατάσταση ψηφιακών περιπτέρων πληροφόρησης σε σημεία της πόλης, η αύξηση των δημοτικών τελών, η πράσινη ανάπλαση πλατείας, η αδερφοποίηση με πόλη της Σαμσούντας, η έγκριση κονδυλίων για μεταφορά μελών του Δ.Σ στο εξωτερικό, η συμμετοχή του Δήμου σε πανευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων, η διοργάνωση συναυλίας με γνωστό μουσικό συγκρότημα, η στήριξη πολιτιστικών δράσεων για πρόσφυγες και η διεκδίκηση αθλητικής διοργάνωσης μεγάλου βεληνεκούς. Τέθηκαν προς συζήτηση, επίσης, ζητήματα σχετικά με αναγκαίες βελτιώσεις στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου.

Υπό τους διαφορετικούς ρόλους και την οπτική των παρατάξεων που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις απόψεις τους για τα θέματα, διαβουλεύτηκαν και προσπάθησαν να καταλήξουν σε κοινά συμπεράσματα – αποφάσεις στα πλαίσια του τριημέρου.

Η ΣΥΝ-ΘΕΣΗ | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και της Δημοτική Κοινότητας Κατερίνης, ενώ τη δράση χαιρέτησαν εκπρόσωποι τοπικών πρωτοβουλιών άλλων πόλεων (Σωματείο Εν-Εργω, ΔΗΜΟΘΕΝ, Δίκτυο Νέων Βοιωτίας).

 


 

 


 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

FOLLOW US

Log in