ΣΥΝ-ΘΕΣΗ 2019

ΣΥΝ-ΘΕΣΗ 2019

Η τριήμερη συνεδρίαση της ΣΥΝ-ΘΕΣΗ | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου έριξε και φέτος την αυλαία της!

Σε ένα παραγωγικό τριήμερο στις 29 – 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019 περισσότεροι από 70 νέοι και νέες της πόλης προσομοίωσαν ρόλους δημοτικών συμβούλων, οργάνων της διοίκησης και δημοσιογράφων και γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τον τρόπο λήψης αποφάσεων σε ένα τοπικό θεσμό δημοκρατίας. Η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Η προετοιμασία των συμμετεχόντων για το συνέδριο άρχισε λίγους μήνες νωρίτερα. Οι ενδιαφερόμενοι συμπλήρωσαν ηλεκτρονική αίτησης συμμετοχής ενώ για το σκοπό της περαιτέρω γνωριμίας με τη δράση πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και παρουσίαση του προγράμματος σε σχολεία. Δικαίωμα συμμετοχής στην προσομοίωση είχαν νέοι και νέες ηλικίας 15 – 24 ετών με καταγωγή ή διαμονή το Δήμο Κατερίνης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι συζήτησαν για θέματα που είχαν εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη χωρισμένοι σε δημοτικούς συνδυασμούς και πραγματοποιώντας διαβουλεύσεις σε επίπεδο επιτροπών και ολομέλειας.

Το συνέδριο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου με την τελετή έναρξης της προσομοίωσης. Κατά τη διάρκεια της απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Δικτύου Ενεργοποίησης Γιώργο Παπαγεωργίου, την υπεύθυνη διοργάνωσης Ειρήνη Τάκου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Δήμου Κατερίνης κ. Φάνη Τερζόπουλο, τον Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού κ. Γιώργο Νταντάμη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Συμεωνίδη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κυριακίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου κ. Γκούνα και τον Εκπρόσωπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Τσίκρα. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία παρακολούθησαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι νεανικών φορέων που πραγματοποιούν αντίστοιχες δράσης σε άλλες πόλεις.

Ακολούθησαν το πρωί του Σαββάτου οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Επιτροπών της Προσομοίωσης στους χώρους του Δημαρχείου, της Αστικής Σχολής και του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομική στρατηγική του Δήμου, την αξιοποίηση δημοτικών χώρων και εκτάσεων όπως και θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, πολιτισμού, τεχνών και διεθνούς προβολής του Δήμου.

Οι συμμετέχοντες μέσα από τις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν κατάφεραν να συνθέσουν τις απόψεις τους και να γνωρίσουν ενδότερα τα θέματα που ασχολείται ένας Δήμος εστιάζοντας στις αρμοδιότητες του και προσεγγίζοντας την έννοια των τοπικών υποθέσεων.

Υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής ήταν η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, το Lavery, το Public Café, το Bar Tessera, το Μαγιά & Βύνη, το φροντιστήριο Μεθοδικό, το φροντιστήριο Άνοδος, την εταιρία Διός.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

FOLLOW US

Log in