Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

About University

Μέσα σε μια γενικότερη εποχή έντονης αποπολιτικοποίησης των νέων και αποχής από τα κοινά, συστηνόμαστε ως μια ομάδα φοιτητών - νέων πολιτών με καταγωγή από την πόλη της Κατερίνης και δημιουργική διάθεση για προσφορά. Το Μάιο του 2018 ιδρύσαμε το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης νεανικό σωματείο με έδρα την Κατερίνη με σκοπό να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση των νέων της περιοχής μας μέσα από τις δράσεις τις οποίες φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε. Μέλος του σωματείου μπορεί να γίνει κάθε νέος 18-30 ετών που ζει ή κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.

Στόχος μας, μεταφέροντας την εμπειρία της Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου στα δεδομένα της τοπικής μας κοινωνίας να παροτρύνουμε τους νέους του Δήμου να ενεργοποιηθούν παραγωγικά και να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου και συνδιαλλαγής. Η προσέγγιση της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εικονικό επίπεδο που προσφέρει η ΣΥΝ-ΘΕΣΗ | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους της πόλης να συνδιαλλαγούν, να αλληλοεπιδράσουν και μέσα από τους ρόλους, τους οποίους οι συμμετέχοντες καλούνται να επωμιστούν, να γνωρίσουν ενδότερα τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων των θεσμικών οργάνων των τοπικών κοινωνιών.

Οι δύο προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις του συνεδρίου το Νοέμβριο του 2017 και 2018 αποδεικνύουν ακριβώς αυτή τη δυναμική της νεανικής κοινότητας της Κατερίνης που εξοικειώνεται με τους θεσμούς τοπικής δημοκρατίας, καταθέτει απόψεις για ζητήματα αυτοδιοίκησης και παρεμβαίνει ενεργά στα κοινά του Δήμου.

Mε έντονη διαδραστικότητα, επιθυμία για γνωριμία και σύνθεση προσωπικοτήτων και απόψεων, επαναφέροντας την ιδέα της υγιούς πολιτικής στο προσκήνιο, φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κερδίζοντας το στοίχημα της βιωσιμότητας του εγχειρήματος. 

Το Νοέμβριο του 2019, συνεχίζουμε!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

FOLLOW US

Log in