Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

Η Συν-Θέση γίνεται θεσμός!

H πρώτη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων της Κατερίνης, με το όνομα Συν-Θέση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 19 Νοεμβρίου. Οι νέοι και οι νέες της πόλης, για τρεις συνολικά ημέρες κάθισαν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ανέπτυξαν τις απόψεις τους και κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις μέσα από μια διαδικασία που όχι μόνο μύησε τους νέους στα πολιτικά καθήκοντα ενός δημοτικού συμβούλου, αλλά γέννησε μέσα τους τον σπόρο της πολιτικής ενεργοποίησης που αύριο θα ανθίσει ως κοινωφελές αποτέλεσμα μέσα στις κοινωνία.

Περισσότερα

Συν-Θέση - Διάλογος - Ενεργώ - Το Ρολόι των Νέων

Εάν κοιτάξει κανείς προσεχτικά τη λέξη «συλλογικότητα» και αφότου κάνει λίγους αναγραμματισμούς, βλέπει ότι μέσα της, κρύβεται η λέξη «όλοι». Και ίσως αυτό να είναι το πιο ωραίο με αυτή τη λέξη. Μπορεί από την άλλη, το πιο εντυπωσιακό με την παραπάνω ιδέα να είναι το ίδιο το αποτέλεσμα.

Μέσα σε μια γενικότερη εποχή έντονης αποπολιτικοποίησης των νέων και αποχής από τα κοινά, συστηνόμαστε ως ομάδες φοιτητών - νέων πολιτών με δημιουργική διάθεση για προσφορά. Στόχος μας, εμπνεόμενοι από τα προσωπικά μας βιώματα, να μεταφέρουμε την εμπειρία της Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου στα δεδομένα των τοπικών μας κοινωνιών παροτρύνοντας τους νέους των πόλεων μας να ενεργοποιηθούν παραγωγικά και να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου και πολιτικής κινητικότητας.

Περισσότερα

Η «Συν-Θέση» συστήνεται στο κοινό της Κατερίνης!

Εάν κοιτάξει κανείς προσεχτικά τη λέξη «συλλογικότητα» και αφότου κάνει λίγους αναγραμματισμούς, βλέπει ότι μέσα της, κρύβεται η λέξη «όλοι». Και ίσως αυτό να είναι το πιο ωραίο με αυτή τη λέξη. Μπορεί από την άλλη, το πιο εντυπωσιακό με την παραπάνω ιδέα να είναι το ίδιο το αποτέλεσμα. Ας πάρουμε για παράδειγμα, το εγχείρημα μερικών νέων ανθρώπων να βρίσκονται κάπου –κάπου, να συζητάνε, να αλληλοεπιδρούν και τελικά να περιστρέφουν όλη τους την ανταλλαγή ενέργειας γύρω από έναν κοινό στόχο. Αυτός ο στόχος δε θα κάνει μόνο τους ίδιους καλύτερους, αλλά θα βοηθήσει και τον περίγυρό τους- εν προκειμένω την πόλη τους- να πάρει μια άλλη στροφή. Αυτή της αλλαγής.

Περισσότερα

«Συν-Θέση»: Η πρώτη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου της Κατερίνης είναι γεγονός!

Τρία πράγματα χρειάζονται προκειμένου κάποιος να καινοτομήσει. Μία ιδέα, τα μέσα για να την κάνει πράξη, και οι κατάλληλες συνθήκες που θα κάνουν το εγχείρημα να ανθίσει. Στην περίπτωση της πρώτης Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου της Κατερίνης που θα διεξαχθεί στις 17-19 Νοεμβρίου στις αίθουσες του Δημαρχείου Κατερίνης, δεν λείπει τίποτα.

Περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

FOLLOW US

Log in