Είπαν για εμάς

Είπαν για εμάς

Η πρώτη προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

H πρώτη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων της Κατερίνης, με το όνομα Συν-Θέση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 19 Νοεμβρίου.

Οι νέοι και οι νέες της πόλης, για τρεις συνολικά ημέρες κάθισαν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ανέπτυξαν τις απόψεις τους και κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις μέσα από μια διαδικασία που όχι μόνο μύησε τους νέους στα πολιτικά καθήκοντα ενός δημοτικού συμβούλου, αλλά γέννησε μέσα τους τον σπόρο της πολιτικής ενεργοποίησης που αύριο θα ανθίσει ως κοινωφελές αποτέλεσμα μέσα στις κοινωνία.

Περισσότερα

GAIA Project

Η πόλη Βίλα Νόβα ντε Γκάια είναι μια επαρχιακή πόλη της Πορτογαλίας αντίστοιχη με την Κατερίνη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της είναι η ανεργία με συνέπεια οι νέοι της πόλης να νιώθουν απογοητευμένοι από τα πράγματα του τόπου τους. Έτσι ο Δήμος έβαλε ως στόχο να σχεδιάσει ένα project για να ενσωματώσει τη νεολαία στις πολιτικές διαδικασίες. Μέρος αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε η προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου για νέους της πόλης, η πρώτη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε στο video το μήνυμα του Flavio για την προσομοίωση μας!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Η εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής των νέων ανθρώπων σαν κι εσάς είναι ουσιώδους σημασίας για τη σθεναρή λειτουργία των δημοκρατιών μας και για τη βιωσιμότητα των πολιτικών που έχουν επίδραση στη ζωή όλων μας.

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς καταρτίζοντας το «Νεολαία '17-'27» Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων, ορίζει τους παρακάτω στόχους:

  1. Αύξηση της συμμετοχής των νέων στους θεσμούς της
  2. αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και στις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών
  3. Ανάπτυξη μηχανισμών διαλόγου και διαβούλευσης με τους νέους – συμμετοχή των νέων σε διαδικασίες & δομές λήψης αποφάσεων για θέματα που τους αφορούν, σε τοπικό-εθνικό & ευρωπαϊκό επίπεδο.
  4. Προώθηση της συμμετοχής των νέων με λιγότερες ευκαιρίες και των νέων που υποαντιπροσωπεύονται στην πολιτική ζωή, στις οργανώσεις νεολαίας και στις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών.
  5. Ανάπτυξη νέων μορφών συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτρονική συμμετοχή (e-participation).

Μέσα από τη δράση Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Αικατερίνης συνειδητοποιούμε πως η εκπλήρωση των στόχων αυτών ξεκινάει ήδη να υλοποιείται.

Καλή επιτυχία στο έργο σας.

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εφημερίδα Πολιτεία: Ευκαιρία να δουν την πόλη τους αλλιώς

Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου για νέους της Κατερίνης 17, 18 και Νοεμβρίου

Την ευκαιρία να δούνε την πόλη αλλιώς, θα έχουν οι 41 νέοι της Κατερίνης, που τελικά θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην «Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου», αναλαμβάνοντας ρόλους και «λειτουργώντας παράλληλα» (ή αν θέλετε σαν άλλο) με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

FOLLOW US

Log in