Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

About University

Μέσα σε μια γενικότερη εποχή έντονης αποπολιτικοποίησης των νέων και αποχής από τα κοινά, συστηνόμαστε ως μια ομάδα φοιτητών - νέων πολιτών με καταγωγή από την πόλη της Κατερίνης και δημιουργική διάθεση για προσφορά. Το Μάιο του 2018 ιδρύσαμε το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης νεανικό σωματείο με έδρα την Κατερίνη με σκοπό να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση των νέων της περιοχής μας μέσα από τις δράσεις τις οποίες φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε. Μέλος του σωματείου μπορεί να γίνει κάθε νέος 18-30 ετών που ζει ή κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.

Στόχος μας, μεταφέροντας την εμπειρία της Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου στα δεδομένα της τοπικής μας κοινωνίας να παροτρύνουμε τους νέους του Δήμου να ενεργοποιηθούν παραγωγικά και να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου και συνδιαλλαγής. Η προσέγγιση της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εικονικό επίπεδο που προσφέρει η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους της πόλης να συνδιαλλαγούν, να αλληλοεπιδράσουν και μέσα από τους ρόλους, τους οποίους οι συμμετέχοντες καλούνται να επωμιστούν, να γνωρίσουν ενδότερα τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων των θεσμικών οργάνων των τοπικών κοινωνιών.

Mε έντονη διαδραστικότητα, επιθυμία για γνωριμία και σύνθεση προσωπικοτήτων και απόψεων, επαναφέροντας την ιδέα της υγιούς πολιτικής στο προσκήνιο και υπό την επιτυχή πραγματοποίηση της ΣΥΝ-ΘΕΣΗ | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων το Νοέμβριο του 2017 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Νοέμβριο του 2018, φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια εγκαθίδρυσης του νεανικού αυτού θεσμού ενεργοποίησης και συμμετοχής. 

Συνεχίζουμε!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

FOLLOW US

Log in