Δημοτικές Παρατάξεις

Δημοτικές Παρατάξεις

Οι Δημοτικές Παρατάξεις που περιγράφονται δεν συνδέονται, ούτε συσχετίζονται με δεδομένα της πραγματικότητας. Η ύπαρξη τους οριοθετείται αποκλειστικά στα πλαίσια της ΣΥΝ-ΘΕΣΗ | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης και έχουν διαμορφωθεί, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις του πολιτικού φάσματος κατά τρόπο που να διευκολύνεται η επιλογή Δημοτικής Παράταξης από τους ενδιαφερόμενους με βάση τα προσωπικά κριτήρια που εκείνοι θέτουν.

 

Κίνηση Ανατροπής 
(Πλειοψηφούσα παράταξη)


Από τη θέση της αντιπολίτευσης η παράταξη της Κίνησης Ανατροπής προσπάθησε με σφοδρό συχνά τρόπο να αναδείξει ελλείψεις και προβλήματα του Δήμου με χαρακτηριστική ριζοσπαστικότητα. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές τα μέλη της παράταξης από τη θέση της διοίκησης του Δήμου αυτή τη φορά θα προσπαθήσουν να μετουσιώσουν σε πράξη το εναλλακτικό σχέδιο που υποσχέθηκαν προεκλογικά στους δημότες.


Με αποφασιστικότητα και ελπίδα πως θα φέρουν νέα πνοή στο Δήμο τολμώντας να προωθήσουν όλα όσα οι προηγούμενες διοικήσεις παραγκώνιζαν, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταθέτουν προτάσεις που ικανοποιούν αιτήματα φορέων της κοινωνίας των πολιτών και προωθούν αλλαγές, ενώ δέχονται κριτική πως παραμελούν τα ουσιώδη καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Η προώθηση ζητημάτων πράσινης ανάπτυξης φέρνει την Κίνηση Ανατροπής κοντά στην Οικολογική Άνοιξη της οποίας τη στήριξη προσδοκούν για πληθώρα ζητημάτων τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης. 


Απαντούν στα σχόλια της αντιπολίτευσης περί μικροπολιτικής και υπέρμετρα φιλόδοξου σχεδιασμού τονίζοντας πως ήρθε η ώρα να ξεδιπλώσει ο Δήμος την κρυμμένη δυναμική του και να δοθούν διαφορετικές προτεραιότητες στη λειτουργία του χωρίς φοβικότητα και αγκυλώσεις στο παρελθόν. 

 

Σύγχρονη  Πόλη
(Μειοψηφούσα παράταξη, μείζονα αντιπολίτευση)


Ως απελθούσα διοίκηση του Δήμου, η παράταξη της Σύγχρονης Πόλης δεν κατόρθωσε να κερδίσει αυτή τη φορά την πλειοψηφία των δημοτών στις τελευταίες εκλογές παρά το φιλόδοξο πλάνο που προσπάθησε να υλοποιήσει. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης φιλοδοξεί να κατέχει ενεργό ρόλο ασκώντας κριτική στην παράταξη της Κίνησης Ανατροπής για έλλειψη οργανωμένου σχεδιασμού και να υπερασπιστεί τα έργα της θητείας της. 


Τα μέλη της Σύγχρονης Πόλης κατηγορούν τους αντικαταστάτες τους για αλόγιστη σπατάλη και οικονομικά σχέδια χωρίς πραγματική επίγνωση των αναγκών του Δήμου και των επιπτώσεων που θα επιφέρουν. Εγκαλούν τα μέλη της Κίνησης Ανατροπής πως εμπόδισαν την τεχνολογική πρόοδο του Δήμου που επιδίωξαν επί των ημερών τους και σχολιάζουν ως αρνητική την απουσία σχεδιασμού στον τομέα της καινοτομίας και του εκσυγχρονισμού της διοίκησης. Η διαμάχη μεταξύ των δύο παρατάξεων εντείνεται καθώς πρώην μέλη της Σύγχρονης Πόλης προσχώρησαν στη συνέχεια στην Κίνηση Ανατροπής προκειμένου να συμμετάσχουν στη νέα διοίκηση του Δήμου. 


Νέες προτεραιότητες για την πολιτική της παράταξης αναδεικνύονται οι αναγκαίες βελτιώσεις στα περιβαλλοντικά έργα, η προώθηση ζητημάτων που αφορούν την καθημερινή ζωή των δημοτών, η ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και η υποστήριξη των αθλητικών δομών και συλλόγων της περιοχής. Τα μέλη της παράταξης της Σύγχρονης Πόλης δεν παραλείπουν να καλούν τις υπόλοιπες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να οργανωθούν σε ένα κοινό πλαίσιο άσκησης δριμείας αντιπολίτευσης. 

 

Σύμπραξη Δημιουργίας 
(Μειοψηφούσα παράταξη, ελάσσονα αντιπολίτευση)


Η Σύμπραξη Δημιουργίας είναι η δημοτική παράταξη που κατάφερε να μείνει αλώβητη μετά την εμφάνιση της Οικολογικής Άνοιξης χωρίς να σημειώσει απώλειες στελεχών. Τα μέλη της εκπροσωπούν και πάλι την παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο παραμένοντας πιστά στις ιδέες τους για μία συγκρατημένη παράλληλα συνεπή προς τις κοινωνικές ανάγκες οικονομική διαχείριση. 


Προσάπτει επιπολαιότητα στην παράταξη της Κίνησης Ανατροπής κατηγορώντας την πλειοψηφούσα παράταξη για προχειρότητα στο σχεδιασμό και τολμηρά ανοίγματα αμφίβολης αποδοτικότητας σε τομείς δευτερεύουσας σημασίας. Η Σύμπραξη Δημιουργίας αντιτάσσεται στους σκοπούς αυτούς στην προσπάθεια της να επιστήσει την προσοχή σε ζητήματα μείζονος αναγκαιότητας για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τον εκσυγχρονισμό της περιοχής. Τα μέλη της παράταξης κατακρίνουν τον μεγαλεπήβολο κατά τη γνώμη τους σχεδιασμό της δημοτικής αρχής επισημαίνοντας την αδυναμία του διοικητικού μηχανισμού να τον φέρει εις πέρας και προκρίνουν περικοπή των περιττών δαπανών, βελτιώσεις στους χώρους πρασίνου στις γειτονιές και έμφαση στον τοπικό πολιτισμό και την παράδοση. 


Παρά την κριτική που τους ασκείται κατά διαστήματα πως διαθέτουν συντηρητική αντίληψη για την πολιτική του Δήμου, τα μέλη της παράταξης φιλοδοξούν με δυναμική αντιπολίτευση να αποδείξουν πως κύριο μέλημα τους είναι το συμφέρον των δημοτών και η στροφή του Δήμου στην ικανοποίηση υπαρκτών αναγκών και όχι ασύμφορων προγραμμάτων.  

 


Οικολογική Άνοιξη
(Μειοψηφούσα παράταξη, ελάσσονα αντιπολίτευση)


Η Οικολογική Άνοιξη αποτελεί δημοτικό συνδυασμό ο οποίος αναδύθηκε από τη σύμπραξη  πρώην μελών της Σύγχρονης Πόλης, της Κίνησης Ανατροπής και νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων. Στοχεύει στην ανάδειξη της οικολογικής ατζέντας για τα θέματα του Δήμου, επικαλείται τη διεθνή επαγρύπνηση επί του ζητήματος και στοχεύει στην ανάπτυξη πολιτικής με κοινωνικό πρόσημο. 


Ως πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη επιχειρεί να κάνει δυναμική την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μεταφέρει μέσω αυτής την προσοχή της διοίκησης στα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον για τα οποία κατηγορεί την Κίνηση Ανατροπής πως τα προσεγγίζει προσχηματικά με απλή διάθεση να κερδίσει επικοινωνιακές εντυπώσεις. Δέχεται τα σχόλια των μελών των υπολοίπων παρατάξεων πως δεν διαθέτει ευκρινή τοποθέτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους δημότες και πως τα μέλη της προσπαθούν με γενικόλογες διεκδικήσεις να δηλώσουν την πολιτική τους παρουσία, ενώ τους διακρίνει ασάφεια. 


Οι προτάσεις που καταθέτουν τα μέλη της υπογραμμίζουν την ανάγκη για επίλυση μιας σειράς προβλημάτων όπως αυτό της περιβαλλοντικής και θαλάσσιας ρύπανσης, της ανισόρροπης ανάπτυξης μεταξύ των περιοχών του Δήμου, το υψηλό κόστος των ενεργειακών αναγκών του Δήμου και την απουσία ισχυρής κοινωνικής πολιτικής. Δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν με την παράταξη της πλειοψηφίας για ένα ευρύ περιβαλλοντικό πλάνο που θα θωρακίζει το Δήμο απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει χωρίς όμως να παραλείπουν να ταυτιστούν με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε ζητήματα κριτικής προς την πλειοψηφία. 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

FOLLOW US

Log in